Посланието на един полицай към младите хора

Той се казва Росен Кирилов и е избрал професията „полицай". За него тя е много повече от професия. Тя е призвание, но благодарение на опита, който има той има и много силно послание към младите хора на България. Отделете няколко минути. Заслужава си!

 

„Обръщам се към всички млади хора в България, онези които отчаяно търсите бъдещето!!! 


Аз съм частица от системата на МВР. 

Работата ми е твърде скромна. 

Скромна, защото ми дава толкова колкото да оцелея, аз и семейството ми. 

Но тази нейна смиреност ме дарява с толкова много удовлетворение. 

В очите на обществото аз съм "зло", което не заслужава по- добро заплащане.

Но, повярвайте ми,  аз съм горд да служа на същото това общество. Чувствам се важен, когато спася нечий живот, когато защитавам невинни. Удовлетворение, което на друго място няма как да получиш. 

 

Професията е неблагодарна - ще хвърлят камъни по Вас, ще Ви оскърбяват, и всичко това именно когато вършите задълженията си, защото всеки иска законът да бъде изпълнен за другите, но не и за него. Хората ме унижават, когато ми благодарят, защото ме хулят, ако приема благодарност. Знайте, че когато излизате от дома си, за да поемете поредното дежурство никой не ви гарантира, че отново ще видите любимите хора. Това е постоянен риск, както живота който живеем. 

 

Но така е правилно - да загубя живота си, да загубя усмивката на детето си, целувките на любимата, за да даря друг със спокойствие.

 

Да дадеш своя живот за едно общество, което има толкова много изисквания към теб, но нищо не дава в замяна. Дори не мога да помоля за прилична заплата, която да позволи на децата ми да се учат, да градят професия, както техните деца, да имат еднакъв шанс да бъдат като тях, различните от мен. 

 

И това е правилно - да отсъствам от вкъщи на празниците, защото давам 12 часови смени, които често удвоявам в услуга на нуждата на службата. Никога не отричам, че другите се нуждаят от мен, защото когато всички спят аз съм там и се грижа  за безопасността на обществото ни.

 

Всеки ден  се подготвям да бъда все по- добър и заедно с колегите да осигурим развитие на обществото, за да можете да се разхождате спокойно по улиците, да не изпитвате страх за живота и имуществото си. 


За мен е без значение, че ме обиждат, че ме атакуват и съдят,че не ме оставят да победя в битката с наркотиците, алкохола, убийствата, влиянието оказвано от нечии приятели и началници, принуден в същото време да отдавам незаслужено уважение към уж достойни хора. Най - много боли, че хората в крайна сметка не осъзнават, че и аз съм Човек. Аз също чувствам обидите, агресията, проклятието. Всички вярват, че Съм длъжен да понасям, защото „Той е Полицай". 


Аз съм полицай и не бих искал да съм друг. За мен всичко това си заслужава. Заслужава си да оставя на ВАС и моите деца своята ЧЕСТ, ГОРДОСТ, ДОСТОЙНСТВО И ПРИМЕР."

 

 

 

Публикувано от:

Фондация ”Общество и сигурност”
loader

 

 

 

Настоящият сайт е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Национална програма 2011-2015 г., подпрограма 1 - Развитие на "Младежки информационно - консултантски центрове /МИКЦ/", по проект "Младежта за Видин, Видин за младежта", изпълняван от Сдружение "Активно общество" - Видин.