Покана за участие в процедура за избор на членове на Националния съвет за закрила на детето от неправителствения сектор

Националният съвет за закрила на детето (НСЗД) е консултативен орган към председателя на ДАЗД и координационен механизъм по политиката за деца в страната. НСЗД се председателства от председателя на Държавната агенция за закрила на детето и е създаден въз основа на Закона за закрила на детето. В него членуват представители на всички органи за закрила на детето на високо оперативно ниво – заместник-министри, представители на всички релевантни организации – на ниво ръководители, пряко ангажирани с политиката за деца и квота на неправителствени организации, която е 1/3 от състава на Съвета. 25 са членовете на  НСЗД към настоящия момент.
 

Съгласно Правилника за структурата, организацията и дейността на НСЗД юридическите лица с нестопанска цел, бъдещи членове на Съвета, се избират чрез гласуване. Право да гласуват имат организациите, които са заявили интерес за участие в работата на Съвета и отговорят на законовите изисквания, в съответствие с Правилника за структурата, организацията и дейността на НСЗД за представителство в него. Мандатът на неправителствените организации за участие в работата на Националния съвет за закрила на детето е 2 години. На 29 декември 2017 г. изтича двегодишният мандат на неправителствените организации, членове на Националния съвет за закрила на детето.  Във връзка с този факт, стартира процедура по избор на нови организации, които да бъдат членове на Съвета.
 

Съгласно Правилника за структурата, организацията и дейността на НСЗД юридическите лица с нестопанска цел, бъдещи членове на Съвета, се избират чрез гласуване. За подробности, свързани с начина на кандидатстване, представяне на кандидатурите и правилата за избор, можете да се информирате на следния линк:

Правилник за структурата, организацията и дейността на Националния съвет за закрила на детето

 

ПОКАНА

 

 

Срок за кандидатстване: Документи за участие в процедурата се подават в срок до 17.30 часа на 30 ноември 2017 г. в деловодството на ДАЗД, на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , или по пощата на адрес: гр. София 1051, ул. Триадица № 2, Държавна агенция за закрила на детето.
 

Информация по процедурата за избор на юридически лица с нестопанска цел може да получите от Секретариата на НСЗД:

  • Милена Дянкова, нач. отдел „Международна закрила, сътрудничество и координация" (МЗСК)-02/9339042, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Юлия Зафирова, гл. експерт МЗСК- 02/9339042, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
  • Деница Дочева, мл. експерт МЗСК – 02/933 90 38, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">denica.docheva@sacp.government.bg.  

 

 

Източник: ДАЗД, 20 ноември 2017

loader

 

 

 

Настоящият сайт е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Национална програма 2011-2015 г., подпрограма 1 - Развитие на "Младежки информационно - консултантски центрове /МИКЦ/", по проект "Младежта за Видин, Видин за младежта", изпълняван от Сдружение "Активно общество" - Видин.