ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ – ВИДИН

С ПОДКРЕПАТА НА РИО-ВИДИН, ОБЩИНА – ВИДИН и ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР – ВИДИН

ВИ КАНЯТ ДА ВЗЕМЕТЕ УЧАСТИЕ във ВТОРИ СРЕДНОШКОЛСКИ ФЕСТИВАЛ „ДЪГА НАД ДУНАВ” – ВИДИН, 2016 г.

ЦЕЛ: ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ ОТ ПОРЕЧИЕТО НА РЕКА ДУНАВ
ТЕМА: РЕКА ДУНАВ – ПАМЕТ ЕВРОПЕЙСКА!
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
1. Фестивалът е дейност по Проект „Усъвършенстване на уменията и компетенциите и добри практики за икономиката”, който се финансира по Програма Еразъм + на Европейския съюз; проектът се вписва в приоритетна ос 9 Инвестиции в хора и умения от Дунавската стратегия.
2. Допуска се участие на средношколци, които творят в клубове и школи към средни училища, Младежки информационно-консултантски центрове /МИКЦ/, Центрове за работа с деца, Читалища, НПО, културни центрове и др.;
3. Възраст на участниците: 14 + /ученици от 8-ми до 12-ти клас/
4. Фестивалът се провежда на открита сцена в крайдунавския парк, а при неподходящо време в зали на местните културни институции.

Младежка банка е уникален механизъм за насърчаване на инициативността на младите хора, чрез развитие на филантропията на местно ниво. Младежка банка Видин е съставена от екип от 12 младежи. В рамките на младежка банка Видин се организира благотворителен спектакъл на Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав“, кампания „Жълти стотинки“ и предстои да се организира благотворителен баскетболен мач.

Сътрудници на Младежка банка Видин до момента са Община Видин, Ансамбъл „Дунав“, Драматичен театър Видин, над 20 търговски обекта в град Видин, в които може да се намери кутия за дарения за целите на младежка банка, младежи доброволци към Младежката банка.

Младежка банка Видин набира проектни предложения за микро проекти. Областите на проектните предложения, които ще се финансират са: Екология, Спорт, Култура, Изкуства, Неформално образование, Гражданско образование, Туризъм.

 

Цели на конкурса:

Създаване на възможност за подобряване на обществената среда, чрез насърчаване на инициативността на младите хора от 14 – 25 години.

Развитие на умения и компетенции в младите хора за разработване и управление на проекти с обществено полезна дейност.

Наближава финала на онлайн конкурса на Младежки информационно-консултантски център- Видин: „Видин през обектива на младия човек“. Конкурсът стартира на 29 юли, а краят на конкурса е утре - 12 август. Гласуването продължава до 11 август 23: 59 часа.

Към конкурса има особено голям интерес. Ако ти си кандидат за първото място или искаш да минеш по-напред, активизирай своите приятели. Остават само няколко часа до края на конкурса.

Победителите ще бъдат наградени на 12 август от 16:00 часа на площад „Бдинци“. 

Заповядайте, приготвили сме за Вас страхотни награди и невероятна програма.

Очакваме Ви!

 

МИКЦ Видин обявява фотоконкурс по случай Международния ден на младежта - 12 август на тема "Видин през обектива на младия човек".

Ако си млад и активен човек на 15-29 години от град Видин и областта, можеш да участваш във фотоконкурса на тема "Видин през обектива на младия човек", като качиш своя снимка на Видин по начина, по които ти виждаш града. 

Авторите на трите снимки събрали най-голям брой гласове в конкурса ще бъдат наградени!

За участие и повече информация относно конкурса посетете http://contest.aktivnoobshtestvo.org

loader

 

 

 

Настоящият сайт е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Национална програма 2011-2015 г., подпрограма 1 - Развитие на "Младежки информационно - консултантски центрове /МИКЦ/", по проект "Младежта за Видин, Видин за младежта", изпълняван от Сдружение "Активно общество" - Видин.