Младежка банка е уникален механизъм за насърчаване на инициативността на младите хора, чрез развитие на филантропията на местно ниво. Младежка банка Видин е съставена от екип от 12 младежи. В рамките на младежка банка Видин се организира благотворителен спектакъл на Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав“, кампания „Жълти стотинки“ и предстои да се организира благотворителен баскетболен мач.

Сътрудници на Младежка банка Видин до момента са Община Видин, Ансамбъл „Дунав“, Драматичен театър Видин, над 20 търговски обекта в град Видин, в които може да се намери кутия за дарения за целите на младежка банка, младежи доброволци към Младежката банка.

Младежка банка Видин набира проектни предложения за микро проекти. Областите на проектните предложения, които ще се финансират са: Екология, Спорт, Култура, Изкуства, Неформално образование, Гражданско образование, Туризъм.

 

Цели на конкурса:

Създаване на възможност за подобряване на обществената среда, чрез насърчаване на инициативността на младите хора от 14 – 25 години.

Развитие на умения и компетенции в младите хора за разработване и управление на проекти с обществено полезна дейност.

Допустими дейности:

Ще бъдат финансирани проектни дейности, включващи:

Публични събития /концерти, фестивали, изложби, спортни състезания, акции за почистване, засаждане на дръвчета, храсти, цветя, екологични кампании, информационни събития/,

Информационни събития /открити дни, информационни срещи, информационни акции, дискусии, анкети и проучвания, анализи/,

Образователни събития /обучения, организиране на клубове, дискусии, форуми/,

Други дейности, свързани с младежката общност в област Видин

 

Недопустими дейности:

Няма да бъдат финансирани екскурзии, дейности, които се финансират от други източници, закупуване на материали и др. под. за дарения.

 

Допустими кандидати:

младежки организации и младежки неформални групи от минимум 3 души на възраст 14 – 25 години от област Видин.

 

Място на изпълнение:

Дейностите на проектите трябва да се извършат на територията на област Видин.

 

График на конкурса:

Обявяване на конкурса – 30.11.2015г.

Краен срок за кандидатстване – 31.01.2016г.

Обявяване на одобрените проекти – 08.02.2016г.

Подписване на договори – 12.02.2016г.

Изпълнение на проектите – 12.02.2016г. – 13.03.2016г.

Отчитане на проектите – 14.03.2016г. – 20.03.2016г.

 

Финансиране:

Максималният размер на безвъзмездното финансиране на един проект е 1000 лева. Кандидатите е необходимо да осигурят най-малко 15% съфинансиране на разходите по проекта /15% от безвъзмездната помощ/, като поне 10% финансов принос.

 

Начин на кандидатстване:

За да участвате в конкурса на Младежка банка Видин е необходимо да подадете проектно предложение до 19:00 часа на 31.01.2016г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Проектното предложение трябва да включва: формуляр, бюджетна таблица и график на дейностите.

 

За повече информация:

Тел.: 0894 23 22 54; 0888 70 16 27

Mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сдружение „Активно общество“ гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2

Проект „Младежка банка Видин“ е финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, по програма „Младежка банка“, с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

loader

 

 

 

Настоящият сайт е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Национална програма 2011-2015 г., подпрограма 1 - Развитие на "Младежки информационно - консултантски центрове /МИКЦ/", по проект "Младежта за Видин, Видин за младежта", изпълняван от Сдружение "Активно общество" - Видин.